Αποχαιρέτισαν το Λευτέρη Βογιατζή

Παρατεταμένο χειροκρότημα στην τελευταία «πράξη»

Τίποτε δεν άφηνε στην τύχη του. Ούτε τον τρόπο που οργανώθηκε η κηδεία του. Με αποχαιρετισμό στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων στην Κυψέλη και πολιτική κηδεία. Οι φίλοι, οι συνεργάτες του, το κοινό του και κυρίως η αγαπημένη σύντροφός του, Ειρήνη Λεβίδη, εκπλήρωσαν την επιθυμία του Λευτέρη Βογιατζή.

Η σορός του χαρισματικού θεατράνθρωπου του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ντυμένου με το κοστούμι του Τίνκερ, κρατώντας το πρόγραμμα της παράστασης «Καθαροί πια» βγήκε από το θέατρο στις τέσσερις το απόγευμα.

Χωρίς λόγια, μονό με βαθιά συγκίνηση και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ο κόσμος αποχαιρέτησε τον σκηνοθέτη που πρόσφερε σπουδαίες παραστάσεις.

Ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Χάρης Φραγκούλης , ο Νίκος Κουρής, ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιάννης Κότσιφας σήκωσαν το φέρετρο του δασκάλου τους στο Α’ Νεκροταφείο. Και εκεί, χωρίς επικήδειους, χωρίς ιερείς, χωρίς θρησκευτική λειτουργία, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, τάφηκε.

Με ένα τελευταίο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Βογιατζή οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρύσα Προκοπάκη, Γιώργος Διαλεγμένος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ρένη Πιττακή, Σπύρος Ευαγγελάτος, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Γιώργος Λούκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Στεφανία Γουλιώτη και πολλοί παλιοί και νέοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Άννα Φιλίνη και άλλοι.





πηγη : newsbeast.gr

Στις 14-15 Ιουνίου το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτύρεται μερίδα πολιτών


Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2ο Φεστιβάλ «Gay Pride» με κεντρικό σύνθημα «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα».

Με τον όρο Pride, «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας», είναι γνωστή διεθνώς μια σειρά εκδηλώσεων, παρελάσεις και πάρτι, από ανθρώπους που διεκδικούν δημόσια την αξιοπρέπεια της σεξουαλικής ταυτότητας.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, είχαν γίνει για πρώτη φορά ανάλογες εκδηλώσεις και παρέλαση σε κεντρικά σημεία της πόλης, με ομιλητή τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ενόψει του 2ου Φεστιβάλ οι «Ορθόδοξοι Πολίτες Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ήδη ανακοίνωση όπου εκφράζουν την αντίθεση τους στη διοργάνωση του «Gay Pride», ενώ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 19.000 υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών.


πηγη:newsbeast.gr

Πέθανε η δημοσιογράφος Καλλιόπη Χασιώτη

Η κηδεία της θα γίνει στον Αλμυρό Βόλου

 
Έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή η δημοσιογράφος Καλλιόπη (Πόπη) Χασιώτη, σε ηλικία 41 ενός ετών.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία το 1994 στην εφημερίδα «Ελεύθερος» απασχολούμενη στο ελεύθερο ρεπορτάζ, το στρατιωτικό και το εργατικό. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Εκτροπή» και τους Ρ/Σ «Σκαϊ» και «City 99,5», κάνοντας ελεύθερο και ναυτιλιακό ρεπορτάζ.

Είχε γεννηθεί στον Αλμυρό Βόλου το 1972. Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Αλμυρού συνέχισε με σπουδές σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο «για μια καλή και σεμνή συνάδελφο, η οποία, δυστυχώς, έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα σε πολύ νεαρή ηλικία και ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει».

Η κηδεία της θα γίνει στον Αλμυρό Βόλου. 
 
πηγη : newsbeast.gr

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Σήμερα αποφασίζουν για την απεργία

Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ για το θέμα των κινητοποιήσεων στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων που κρατά σε αγωνία τους υποψήφιους για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Τα μέλη της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και έχει προτείνει 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη μέρα των εξετάσεων και πενθήμερη απεργία από 20-24 Μαΐου.

Ακόμα και αν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ αποφασίσουν να προχωρήσουν σε απεργίες, για να ισχύσει η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.

πηγη : newsbeast.gr

Η Megan Fox στα «Χελωνονιτζάκια»

Η πρώτη ταινία μετά τη γέννηση του γιου της

Η Megan Fox επέστρεψε για τα καλά στη δουλειά μετά τη γέννηση του γιου της Noah.

Η πανέμορφη ηθοποιός, η οποία έγινε μαμά τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτό τον καιρό βρίσκεται στα γυρίσματα της νέας ταινίας «Teenage Mutant Ninja Turtles» στη Ν. Υόρκη, ερμηνεύοντας τον ρόλο της δημοσιογράφου April O’Neil. Ο ρόλος αυτός είναι και ο πρώτος που ερμηνεύει μετά από τη γέννηση του γιου της.

Η 26χρονη Megan, που έγινε κοκκινομάλλα για τις ανάγκες του ρόλου, έχει επανέλθει πλήρως στη φυσική της κατάσταση μετά την εγκυμοσύνη όπως φάνηκε από το κολάν που φορούσε στα γυρίσματα.

Ο ρόλος της Megan Fox στην ταινία είναι μιας δημοσιογράφου που γίνεται η θαρραλέα «ανθρώπινη» παρέα των διάσημων χελώνων.


πηγη : newsbeast.gr

Όμορφη και εξωτερικά και... εσωτερικά

Άτιμη... αυτή η ζέστη

Είναι όμορφη και σέξι αλλά δεν συνηθίζει τις ιδιαίτερα προκλητικές εμφανίσεις ειδικά από τη στιγμή που έγινε μητέρα.

Ωστόσο η Jessica Alba αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον ηλιόλουστο καιρό της Νέας Υόρκης και να πάει στο πάρκο με τις δύο της κόρες.

Και μπορεί να ήταν απλά ντυμένη, με ένα τζιν και ένα καρό πουκάμισο, αλλά όταν ζεστάθηκε και αποφάσισε να ανοίξει το πουκάμισό της, όλοι έγιναν μάρτυρες του μαύρου see-through σουτιέν της, μέσα από το οποίο φαίνονταν τα... πάντα.


πηγη : newsbeast.gr

Η Kate Moss μόνο με το αντηλιακό της

Το supermodel διαθέτει το... κορμί

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Kate Moss συνεχίζει να γδύνεται μπροστά στο φωτογραφικό φακό και να αναδεικνύει το θεϊκό κορμί της.

Αυτή τη φορά η Βρετανίδα ξανθιά καλλονή στήθηκε μπροστά σε μία πισίνα και φωτογραφήθηκε μόνο... με το αντηλιακό το οποίο διαφημίζει.






πηγη : newsbeast.gr

«Η ανάκαμψη θα έρθει από το 2014»

Στουρνάρας: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Πράγματι, θα θέλαμε καλύτερα αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή», είπε, συμπληρώνοντας ότι «Ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στην Ευρωζώνη. Ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής οφείλεται σε αυτό. Οφείλεται στο γεγονός ότι και οι ποινές δεν είναι κατάλληλες για να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή.

Στη δική μας κυβέρνηση 650 άτομα έχουν μπει στη φυλακή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμη ότι έχουν γίνει κατασχέσεις περίπου 2 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία, από τα οποία κάποια χρήματα έχουν ρευστοποιηθεί.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη», σημείωσε. «Ποτέ δεν προσπάθησα να την ωραιοποιήσω. Συνεχίζω να λέω ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παρά τα θετικά στοιχεία.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην ουσία χρεοκοπίας, ούτε η Ευρώπη ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει μία τέτοια κρίση», είπε, και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα πήρε μεγάλη δανειακή βοήθεια. Ποτέ άλλη χώρα δεν έχει δανειστεί δύο φορές το εθνικό της προϊόν».

Ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι ευρώ και μνημόνιο είναι μονόδρομος. «Δυστυχώς, η παρούσα γενιά πληρώνει λάθη που κάναμε. Διορθώνουμε τα λάθη αυτά σήμερα. Ήδη, πήραμε δύο χρόνια παράταση του προγράμματος. Επιμένουμε ότι χρειαζόμαστε και μέτρα αναπτυξιακά. Πιέζουμε γι’ αυτά».

Η σκληρή δημοσιονομική πολιτική

«Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι τα μέτρα που μας ζητούνται, είναι αρκετά περισσότερα από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όμως, Ε.Ε. και νομισματικό ταμείο είχαν ενιαία φωνή», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι: «Χαλάρωση σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει τα ελλείμματα. Η Ελλάδα έχει πάρει τα περισσότερα μέτρα εν καιρώ ειρήνης. Το αντεπιχείρημα είναι ότι ποτέ χώρα δεν έφτασε σε τόσα ελλείμματα».

Γι’ αυτό πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. «Αν πετύχουμε, με βάση τη συμφωνία του 12 μπορούμε να διεκδικήσουμε μείωση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι από το 2014 ο προϋπολογισμός θα επιτρέπει χαλάρωση.

Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα. «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί, δεν υπάρχει ανάγκη νέων μέτρων», είπε «Φέτος καλύψαμε το κενό και δεν μειώσαμε τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου».

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «δεν δέχομαι τον όρο τεχνοκράτης. Η τεχνοκρατία είναι πάντα στην υπηρεσία της Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι η ανάκαμψη θα έρθει από το 2014. «Ο διεθνής παράγων βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται. Παραμένει στο ευρώ» και για την ανεργία είπε «Πτώση του ποσοστού της ανεργίας βλέπω από το 2014 και μετά. Το όριο της φτώχειας ορίζεται από τη Eurostat». Υποστήριξε πάντως ότι «Η Εφορία γνωρίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά όχι ότι μπορεί να πάρει χρήματα» και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα των πολιτών.

πηγη : newsbeast.gr

Αύριο η οριστική απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές

Διακόπηκε η συνεδρίαση

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής η συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, με θέμα την προκήρυξη απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν αύριο προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους και να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, ενώ μίλησε και για αντεγκλήσεις ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ στη μαραθώνια συνεδρίαση.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία από τις 20 Μαΐου».

«Είμαι αισιόδοξος ότι αύριο πιο νηφάλιοι θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

πηγη : newsbeast.gr

Η Γερμανία επέβαλε τέλος επιτηδεύματος στις ιερόδουλες

Η πορνεία νομιμοποιήθηκε στη χώρα το 2001

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος σε όσα πρόσωπα επιδίδονται ως αυτοαπασχολούμενοι σε πορνεία.

Επί πολλά έτη, οι φορολογικές αρχές και οι ιερόδουλες διαφωνούσαν έντονα σχετικά με την επιβολή ενός τέτοιου φόρου για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι φορολογικές αρχές επιμένουν πως η δραστηριότητα αυτή αποτελεί επάγγελμα το οποίο πρέπει να υπαχθεί στο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους επιτηδευματίες, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα παροχής ερωτικών υπηρεσιών επιμένουν πως η δραστηριότητά τους εμπίπτει στην κατηγορία των «άλλων εσόδων» και συνεπώς οφείλουν να καταβάλλουν μόνον τον φόρο επί του εισοδήματος.

Σε απόφασή του, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάνθηκε πως οι αυτοαπασχολούμενες ιερόδουλες οφείλουν να καταβάλλουν φόρο επιτηδεύματος.

Η απόφαση αυτή πάντως δεν πρόκειται να μεταβάλλει εν γένει την υπάρχουσα κατάσταση για τις περισσότερες εργαζόμενες στον τομέα, καθώς το τέλος επιτηδεύματος συμπεριλαμβάνεται στη φορολογία εισοδήματος.

Στην τελευταία του ετυμηγορία για το ζήτημα, που ανάγεται στο 1964, το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει ότι όσοι επιδίδονται σε «κατ’ επάγγελμα συνουσία» δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος.

Έκτοτε όμως σημειώθηκε μεταβολή της αντιμετώπισης της πορνείας από τον κρατικό μηχανισμό.

Το 2001, το γερμανικό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει νόμο που νομιμοποιούσε την πορνεία, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στις ιερόδουλες να έχουν κάλυψη από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να υπογράφουν συμβάσεις εργασίας.

πηγη : newsbeast.gr

Από ασφυξία πέθαναν οι Αφγανοί που βρέθηκαν στην Ηγουμενίτσα

Άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε καμπίνα φορτηγού

 
 
 
 
Εξιχνιάστηκε η μυστηριώδης υπόθεση τριών Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι το Φεβρουάριο του 2012, είχαν εντοπιστεί νεκροί, στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Τότε, ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι θάνατος τους επήλθε από ασφυξία και οι αστυνομικές έρευνες στράφηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην κατεύθυνση οι άτυχοι μετανάστες να άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στην καμπίνα κάποιου φορτηγού, το οποίο τους μετέφερε παράνομα.

Σήμερα το πρωί, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο Έλληνες (για τον οδηγό και τον συνοδηγό νταλίκας), αφού Αστυνομία και Εισαγγελία της Θεσπρωτίας αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

πηγη : http://www.newsbeast.gr